De Poort

Op het pad van bewustzijnsontwikkeling maakt een mens steeds kleine sprongetjes vooruit en gaat dan symbolisch door een poort. 

In de blauwe trilling (de ontwikkeling van het keelchakra) is een mens bezig met het ontwikkelen en verkennen van de geestelijke zintuigen en probeert op deze manier en via de kennis die hij opdoet in de esoterische lectuur een grotere kijk te krijgen op de geestelijke wereld.
Het is een periode van ontdekken en verfijning van het zenuwstelsel.

Het ontdekken van de aardekrachten met zijn mogelijkheden, zoals helder zien, helder horen e.d., geeft een fijn gevoel maar ook status en macht, zoals duidelijk in de paranormale wereld te zien is. De een kan nog meer en weet het nog beter dan de ander, maar gebruikt zijn 'antennes' om iets uit de buitenwereld op te pakken en roert in het leven van een ander.

Dit is een ontwikkelingsfase waar ieder mens onderweg naar het volbewustzijn doorheen gaat.
Maar op een gegeven moment voelt hij dat er meer is.... en stapt door de poort van kennis als hij zich van buiten naar binnen gaat keren.
Dit is een heel belangrijke stap. Hier komt hij bewust in contact met de fijnere trillingen van zijn wezen en gaat ontdekken dat er nog persoonlijke lessen te leren zijn, maar dat er ook een hele wereld in hemzelf aanwezig is die hij kan gaan ontdekken.

Ieder mens zal de stap door deze poort eens zetten, gaat van buiten naar binnen keren en laat de geleerde technieken en kennis langzaam los.... als hij voelt dat dit het begin is van een ontdekkingsreis naar zijn ware Zelf en zijn eigen Wijsheid!