Ik zou wel eens willen weten...wat is het Paaszaterdag gevoel?

Het Paaszaterdag gevoel… een tussenperiode

Het paaszaterdag gevoel, misschien kent u de term wel, wordt gebruikt voor de periode waarin u het pad dat u tot nu toe gelopen heeft, door veranderde inzichten of mogelijkheden achter u laat, maar waarbij u nog geen nieuwe weg gevonden hebt.
Het oude is voor u niet meer geldig, maar iets nieuws is er nog niet voor in de plaats gekomen. Het is een periode van verwarring, een niet weten hoe het nu verder zal gaan.

Ieder mens komt hier af en toe in terecht en heeft dit ook nodig om als het oude heeft afgedaan, in alle rust en openheid iets nieuws te gaan ontdekken. U staat even buiten uw vaak vastomlijnde werkelijkheid.

Voor uw ontwikkelingsproces is dit een heel belangrijke periode waarbij u een soort ’pauze‘ heeft voor u weer verder gaat op uw pad. Een tijd van inkeer en reflectie en niet weten waar te gaan.

Als mens is dit soms moeilijk om mee te maken, gewend als u in deze maatschappij bent om een doel en pad voor ogen te hebben. Het geeft u houvast en is ook voor de buitenwereld te begrijpen.
Ik weet niet meer wat ik moet of wil is moeilijk te verkopen naar buiten toe.

Als u nu maar weet dat dit bij uw groeiproces hoort dan kunt u het rustig laten gebeuren zonder ‘van de leg’ te raken en open en ontvankelijk blijven.
Langzaamaan gaat u merken dat er nieuwe mogelijkheden op uw pad komen en ontdekken wat er nu bij u hoort, welk nieuw pad zich voor u ontvouwt.